Gaia LV Network design

<< Klik om de inhoudsopgave weer te geven >>

Navigatie:  Algemeen >

Gaia LV Network design

Het optimaal ontwerpen van een LS-distributienet is een proces waarbij moet worden voldaan aan technische criteria. Technische criteria hebben betrekking op spanningshuishouding, belasting van componenten en de aanrakingsveiligheid van gebruikers bij kortsluitingen in het net.

Gaia is een integraal programma voor het analyseren en ontwerpen van een LS-distributienet. Het programma biedt functionaliteiten om te komen tot een goed LS-ontwerp, rekening houdend met de belangrijkste technische randvoorwaarden.

Om te voldoen aan de eisen ten aanzien van standaardisatie en gebruiksvriendelijkheid is Gaia geïmplementeerd op het Vision-platform.

Bij de ontwikkeling van Gaia staat steeds het gemak voor de gebruiker en de praktische toepasbaarheid van resultaten centraal. Regelmatig worden updates en upgrades gepubliceerd via de website: www.phasetophase.nl. Voor de updates in deze versie, zie: Wat is nieuw?

Kirchhoff

Gustav Robert Kirchhoff

Gebruikersinterface

De gebruikersinterface is een programma dat bestaat uit een snelle one-line-editor met een korte inwerktijd door zorgvuldig gekozen bewerkingsfuncties. Hiermee is Gaia toegankelijk voor zowel de frequente als de incidentele gebruiker.

De gebruikersinterface verzorgt de invoer van het netmodel en presenteert de resultaten. De besturing vindt plaats via het menu en met de muis, zie: Menu- en muisbesturing. Voor een aantal bewerkingen zijn sneltoetsen gedefinieerd.

De presentatie van het netwerk en bijbehorende informatie, zoals componentgegevens en berekeningsresultaten, kan volledig door de gebruiker worden geconfigureerd.

Hoewel het gebruik van Gaia eenvoudig is, blijft elektrotechnische kennis noodzakelijk voor het juist interpreteren van gegevens en resultaten.

Componenttypen

Tijdens het opbouwen of wijzigen van een netwerk wordt de gebruiker ondersteund door een typenbestand voor alle objecten, zoals kabels, transformatoren, smoorspoelen, generatoren, motoren en beveiligingen. Dit typenbestand kan door de gebruiker worden aangevuld of gewijzigd.

Resultaten

Resultaten van berekeningen worden direct weergegeven in het netwerk volgens een door de gebruiker gedefinieerde View. Door kleurgebruik zijn problemen snel zichtbaar. Ook kunnen Rapporten worden samengesteld. Daarnaast kan eenvoudig voor elk knooppunt of kabel gedetailleerde informatie worden opgevraagd. Grafieken maken het vergelijken van meerdere componenten mogelijk.

Abonnementen

Met een Gaia-abonnement bent u altijd verzekerd van de laatste upgrade en ontvangt u informatie over de alle ontwikkelingen in het Gaia Periodiek. Voor alle abonnementhouders is er ieder jaar een gebruikersmiddag, waarin nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd en ervaringen met Gaia worden uitgewisseld. Ook heeft u met een Gaia-abonnement recht op eerstelijnsadvisering door middel van telefonische ondersteuning of per e-mail.

Naast het abonnement Gaia Basis is er een additioneel abonnement Gaia Plus, waarmee u lid bent van de Gaia Plus gebruikersgroep. Deze gebruikersgroep komt tweemaal per jaar bijeen en geeft richting aan de ontwikkeling van Gaia vanuit de praktijk.

Zie ook: Abonnementen.

Gaia

Taal: Nederlands.

Bescherming gebruiksrecht: door PC- of netwerksleutel.

Installatie: door gebruiker.

Systeemeisen: PC met Windows 10 of 11.

Informatie

T: 026 352 37 00

E: vision@phasetophase.nl

Phase to Phase BV

Koningstraat 27-1

6811 DG  ARNHEM