Home Kennis over netten Publicaties Beveiliging

Publicaties over beveiliging

Rapporten over het onderzoek voor elektro-technische updates en functionaliteit met betrekking tot beveiliging kunt u hier in pdf vinden.

Charles-Augustin Coulomb

Beveiligingscomponenten in Vision

Dit rapport geeft een uiteenzetting van de beveiligingscomponenten gemodelleerd in Vision Network Analysis. Om de werking van beveiligingscomponenten te bestuderen zijn in Vision meerdere tools voorhanden. De modellering van beveiligingscomponenten, het algehele netwerk en de kortsluiting zijn hierbij cruciaal. Over de modellering van netwerken en kortsluitingen is al veel gepubliceerd. Dit rapport beschrijft de werking en de modellering van diverse beveiligingscomponenten voornamelijk praktisch aan de hand van diverse voorbeelden. 

Mogelijkheden met beveiligingen

De beveiligingsmodule in Vision biedt de mogelijkheid de goede werking van de beveiligingen te analyseren. Met name in vermaasde netten of in netten met veel motoren en generatoren kunnen de gebeurtenissen vrij complex zijn. Vooral door parallelle paden en terugvoeding van machines kunnen onverwachte stromen vloeien.
De beveiligingsmodule bevat enkele specifieke functies, zoals de berekening van de selectiviteit aan de hand van kortsluitingen op geselecteerde punten.
De inhoud van dit rapport is gepresenteerd op de Vision gebruikersdag op 15 december 2004 en gaat in op de grafische presentatiemogelijkheden die Vision biedt als ondersteuning bij het beveiligen van een netwerk. Aan de hand van een eenvoudig model van een industrienet worden de mogelijkheden toegelicht. 

Beveiligingsberekeningen in Vision

Het beveiligingssysteem kan met Vision worden geanalyseerd met de Simulatie- en de Selectiviteitsmodule. De simulatiemodule geeft gedetailleerde informatie over de gebeurtenissen tijdens een kortsluiting. De selectiviteitsmodule geeft inzicht over de selectiviteit van de beveiligingen voor een bepaald gebied. Dit document geeft snel inzicht in de twee modules (in Engels). 

Beveiligingen

De implementatie van beveiligingen in Vision is gepresenteerd op de Vision gebruikersdag op 11 december 2002. In 2002 zijn de beveiligingen uitgebreid met de aardfout-, spannings- en distantiebeveiligingen. Tevens is het begrip van de kortsluitrichting aangescherpt. De presentatie is gebundeld in een rapport. Dit rapport beschrijft de implementatie van de beveiligingen in Vision. 

Meer informatie over beveiling? Neem contact met ons op.