Home Kennis over netten

Wij geloven in kennis delen

Phase to Phase is voortgekomen uit de KEMA, destijds het middelpunt van elektrotechnische innovatie door de regionale netbeheerders. De verbondenheid en het verantwoordelijkheidsgevoel van toen vormen nog steeds de kern van onze identiteit en inspireren ons om onze kennis over energienetten te delen. Samen werken we aan het behoud van gezonde en vitale netwerken. Neem gerust een kijkje in onze kennissectie.

James Clerk Maxwell

Ons werk is een combinatie van wiskunde, natuurkunde en informatica. De eerste twee zijn van oudsher de basis van de elektrotechniek, maar in deze tijd van energietransitie wordt informatica steeds belangrijker. In de loop van de tijd hebben we heel veel van onze kennis verwerkt in kennisdragers zoals publicaties, ons boek en kalenders. In de kennissectie van onze site vindt u hiervan voorbeelden, met voor de liefhebber links naar dieper uitgewerkte verhalen.

Hét standaardwerk over de elektriciteitssector

In 2011 kwam ons boek ‘Netten voor distributie van elektriciteit’ uit met ondersteuning van Liander en het Ministerie van Economische Zaken. Inmiddels wordt het boek gezien als hét standaardwerk over de elektriciteitssector en erkend voor zijn diepgang, grondigheid en gedetailleerdheid. Zeker in deze tijd van energietransitie is kennis van elektriciteit voor iedereen van belang. Daarom stellen we het boek integraal beschikbaar op onze website.

Informatieve kalenders

Al bijna 20 jaar realiseert Phase to Phase elk jaar een kalender. Informatief, leuk om te maken en nog leuker om te delen! De kalender heeft ieder jaar een ander actueel of historisch thema uit de wereld van energie. In het kalendarium staan bovendien allerlei min of meer belangrijke feiten opgenomen. Op onze site vindt u de volledige collectie van Phase to Phase kalenders door de jaren heen.

Publicaties over onderzoeken

Naast het boek delen wij ook kennis middels publicaties over onze onderzoeken. We werken continu aan de verbetering van onze software. Soms vanwege de mogelijkheden die nieuwe techniek biedt, maar ook op basis van geluiden uit de markt. Een deel van de rapporten over het onderzoek voor elektro-technische updates en functionaliteit staat op de pagina met publicaties.

Topselectie

Direct antwoord op uw vraag?
Neem contact met ons op