Home Nieuws Vision NA en Gaia performance update

Performance update

Vision NA en Gaia tot wel vijf keer sneller

De updates aan Vision Network Analysis 9.6 / 9.7 en Gaia LV Network Design 8.6 / 8.7 zijn met name toegespitst op het aanzienlijk versnellen van specifieke berekeningen binnen Gaia, met de focus op Loadflow en Netbelasting. De updates hebben echter ook geleid tot verbeteringen in Vision-berekeningen, zij het in een minder uitgesproken mate. Hieronder een overzicht van de belangrijkste wijzigingen en hun impact.

Toepassing van de C++ rekenkern

De implementatie van een nieuwe C++ rekenkern heeft grote invloed op de snelheid waarmee Gaia Kortsluiting, Aanrakingsveiligheid, Spanningsvastheid en Netbelasting worden uitgevoerd. Dit heeft ook een positief effect op de snelheid van bepaalde berekeningen binnen Vision, al is dit effect minder opvallend. De oplettende gebruiker zal het dan ook opgevallen zijn dat we sinds 8.7/9.7 een CalculationCore DLL meeleveren!

Geoptimaliseerd geheugengebruik

Door efficiënter thread-implementatie en verbeterd geheugenbeheer is het geheugengebruik aanzienlijk gereduceerd. Herzieningen in de code hebben geleid tot een vermindering in geheugengebruik van ongeveer 35% bij parallelle berekeningen en meer dan 50% bij sequentiële berekeningen. Dit optimaliseert het gebruik van beschikbare resources, vooral op machines met meerdere processoren.

Verbeterde memory manager

De introductie van een nieuwe memory manager, geoptimaliseerd voor multi-threading, maakt een bijna volledig CPU-gebruik mogelijk bij intensieve berekeningen. Het CPU-gebruik lag meestal maar rond 40-60%. Door het gebruik van een nieuwe memory manager die is geoptimaliseerd voor multi-threading, zullen nu bijna alle machines 100% CPU-gebruik hebben bij zware berekeningen.

Parallelle pre- en postprocessing

De efficiëntie van CPU-gebruik is verbeterd door berekeningen zoveel mogelijk parallel uit te voeren en de resultaten eerder in het proces te combineren. Dit maximaliseert de prestaties van het systeem tijdens het uitvoeren van berekeningen.

Consistente betrouwbaarheid van resultaten

Ondanks de ingrijpende verbeteringen en versnellingen die nu zijn doorgevoerd, is de betrouwbaarheid van de resultaten consistent gebleven. Dankzij uitgebreide regressietests kunnen we verzekeren dat de resultaten, tot op de laatste decimaal, niet afwijken. Deze toewijding aan nauwkeurigheid en kwaliteit garandeert dat geen enkele verbetering ten koste gaat van de betrouwbaarheid van onze software.

Resultaten 

We hebben onze software gebenchmarkt met vier verschillende configuraties. In de tabel de resultaten voor netbelasting en kortsluitberekeningen in Gaia van 8.4.2 naar 8.7.  

Voor meer details over deze update of voor ondersteuning, neem contact op via info@phasetophase.nl

Gepubliceerd: 2 april 2024